Wedstrijdverslag VVK E2

Wedstrijdverslag Amicitia E1 vs. VVK E2
Afgelopen zaterdag moesten we spelen tegen Amicitia E1. Nadat we vorige week de competitie uitstekend waren gestart met een 4-0 thuisoverwinning tegen OKVC, wisten we dat dit een lastige uitwedstrijd zou worden, want Amicitia had namelijk zijn eerste wedstrijd ook gewonnen met 8-0!
De wedstrijd begon om 9.00, maar er was weinig van te merken dat het zo vroeg was, want we begonnen zoals we afgesproken hadden lekker fel en meteen de tegenstander onder druk zetten.Dit resulteerde ook al snel in een paar goede kansen voor ons. Mede dankzij goede reddingen van hun keeper en de paal bleef het vooralsnog 0-0. En ja, een ongeschreven regel in voetbal is dan dat als je zelf niet scoort, de bal er dan bij jezelf in vliegt. Eigenlijk was het ook helemaal geen kans, maar kwam de bal de toevallig toevallig voor de voeten van een van hun spitsen, die niet aarzelde en de bal vervolgens knap van afstand in de hoek plaatste.

Daarna bleven we ondanks de achterstand goed voetbal spelen, kregen we de ene na de andere corner, maar hadden we net steeds pech in de afronding. Bij de eerst volgende counter van Amicitia was het gelijk weer raak 2-0. Ongelooflijk als je bedenkt dat dit echt het tweede schot op doel was van hun. Hier kun je verder als team ook weinig aan doen en het enige wat je kunt doen is niet opgeven en terugvechten en dat deden we. Nadat een verdediger vlak voor het doel hands maakte kregen we een penalty, Javano eiste hem op, bleef rustig en schoot de bal beheerst langs de keeper.Dat smaakte naar meer, we bleven aanvallen en vrij snel na de 2-1 scoorden we ook de gelijkmaker. Een afgeslagen bal die voor de voeten van Virgillius belandde, die natuurlijk allang gezien had dat de doelman iets te ver naar links stond waardoor de rechterhoek helemaal open lag en hem daar dan ook keihard in schoot. Amicitia was duidelijk van slag en kon de bal niet meer wegkrijgen.

Uiteindelijk werd het voor rust zelfs 3-2 voor ons, omdat eigenlijk Donovan de enige was die adequaat reageerde bij een scrimmage voor het doel van de tegenstander en zo makkelijk van dichtbij kon inschieten. Loon naar werken en als je goed blijft voetballen en kansen creëert volgen de doelpunten vanzelf. Ondanks dat we elkaar in de rust nog gewaarschuwd hadden dat zij in de tweede helft ook beter hun best zouden gaan doen en dat we niet moesten denken dat we de wedstrijd al gewonnen hadden, ging het in de tweede helft snel mis. Net als in de eerste helft kregen we weer een lesje in effectiviteit en binnen no-time, was onze 3-2 voorsprong verdwenen en keken we tegen een 4-3 achterstand aan. Misschien hadden ze iets door onze ranja gedaan (die was helemaal oranje), want we leken niet meer op de ploeg uit de eerste helft die zo goed speelde. We liepen teveel uit onze posities waardoor de tegenstander veel te makkelijk kansen kon creëren. Toen daardoor snel na de 4-3 ook de 5-3 viel leek het verzet een beetje gebroken. Uiteindelijk zijn we alles of niets gaan spelen en kwamen we er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar wisten we helaas niet meer te scoren. De eindslag was uiteindelijk 7-3, maar als je de hele wedstrijd had bekeken was die zeker wat geflatteerd.

Morgen spelen we weer thuis en zullen we proberen onze ongeslagen thuis status te behouden tegen Actief. De wedstrijd begint om 9 uur, komt allen!!! VOL=VOL